Quantcast
Channel: Meldingsboka
Viewing all articles
Browse latest Browse all 28

Ny regjering – ny utdanningspolitikk ?

$
0
0

Ny regjering – ny utdanningspolitikk?

 

Etter en dramatisk valgnatt, som endte med en definitiv avslutning på den rød – grønne regjeringes ansvarsperiode, vil  vi neste periode få nye politiske koster i førersetet på Stortinget.

Hvem som blir med i den nye regjeringen, eller ikke blir med, er i skrivende stund ikke avklart.

Det vi vet er at alle de borgerlige partiene har signalisert at de ønsker å bidra til et regjeringsskifte, og at Erna Solberg, kommende statsminister, i disse dager er i ferd med å forhandle med alle de fire borgerlige partiene om fordeling av statsmakt og taburetter.

 

Uansett sammensetning i den kommende nye regjeringen, vil det bli synlige endringer i utdanningspolitikken.  Skal vi ta valgkampsignalene fra de borgerlige partiene på alvor, vil det, blant annet, bli åpnet for etablering av privatskoler i et langt større omfang enn i dag.  Aftenposten intervjuet allerede I forrige uke private skoleaktører som nå forbereder seg til snart å kunne etablere sine skoler for elever, lærere og ledere.

 

Hvordan vil så etablering av flere private skoler påvirke den offentlige skolen på sikt ?

Vi har blant annet sett eksempler på dette fra vårt naboland, Sverige, der kommunale skoler ser ut til miste status i kampen mot nyetablerte private skoler.

Dette blir det viktig å unngå hos oss. I Norge har vi lang tradisjon for å holde fast på, og utvikle kvaliteten i en offentlig skole for alle. Jeg mener dette må gjelde fortsatt, uavhengig av regjeringssammensetning.

 

Utdanningsforbundet er en partipolitisk uavhengig fagforening. Med vår utdanningspolitikk ønsker vi å påvirke politikere, sentralt og lokalt. Vårt mål er å sikre best mulig opplæring av alle barn og voksne, enten de velger det offentlige skoletilbudet, eller ser private skoler som løsningen for sine opplæringsbehov.

 

Det er viktigt for oss å se på hva som virker, og hva som ikke virker, for å skape rom for utvikling hos den enkelte elev. Det er også viktig å utnytte den samlede kunnskap og erfaring lærere og ledere I skolen representerer, samtidig som de innspillene utdanningsforskningen bringer fram, også blir tatt på alvor.

 

Jeg håper derfor at de nye skolepolitikerne i regjeringen ikke bare kjører på med sine politiske overbevisninger, men at de tar lærere og ledere med på laget når ny utdanningspolitikk skal utarbeides og formes for framtida.

 

Jeg er klar til å bidra !



Viewing all articles
Browse latest Browse all 28